Kunsten af aromaterapi havde været praktiseret siden tidernes morgen. Stærke beviser blev fundet for at linke aromaterapi til gamle traditioner. Selvom aromatiske olier havde været brugt til at behandle og helbrede forskellige lidelser og betingelser for hvem ved hvor længe den formelle undersøgelse på deres egenskaber kun startet i år 1928.

Er i det simpleste form, aromaterapi er brugen af væsentlige planteolier til terapeutiske formål. De er normalt ansat til lindre en person fra stress og en bred vifte af stress-relaterede tilstande. Og også for at fremme en individuel generelle godt at være og styrkende på kroppen og psyken.

Aromaterapi virker ved at inducere lugtenerven celler med aromatiske olier, som derefter udfører besked til det limbiske system i hjernen. Limbiske system er del af hjernen, der er ansvarlige for styring af hukommelse og følelser.

Aromaterapi er bekymret på både funktionen af de fysiske og følelsesmæssige aspekter af person under behandling. Fysisk, hjælper aromaterapi lindre specifikke betingelser lavpunktet stimulering af den nervøse, immunforsvaret og kredsløbet. De kan dog i følelser vækker gode minder.

Endnu, de medicinske kredse ikke enige om aromaterapi i sig selv er medvirkende til den fuldstændige helbredelse af en bestemt betingelse. Men tanken om inddrivelse gennem aromaterapi er bredt accepteret.

æteriske olier

æteriske olier er afledt af destillation af elementer af en plante som blade, rødder, blomster, stængler og bark. De holder den sande essens af de planter, som de oprindeligt kom i høj koncentration. Selvom betegnes som olie, har æteriske olier normalt ikke de virkelige egenskaber af olie. Nogle æteriske olier er gule som citrongræs og orange og mange er klar.

Disse olier der bruges i en række forskellige metoder: ved indånding, ved at tilføje dem i badevandet og ved anvendelse af den fortyndede olie på kroppen.

Brug af olie i aromaterapi er kun begrænset til dem med uforfalsket kvaliteter. Den reneste af de æteriske olier alene har de terapeutiske værdier.

Følgende er en liste over de mest almindelige æteriske olier anvendes i aromaterapi. Hvoraf nogle anvendes som carrier olier (også kendt som vegetabilske olier eller baseolier):

-Mandel, sød

-Abrikoskerneolie

-Avocado

-Hjulkrone

-Kakaosmør

-Evening Primrose

-Grapeseed

-Hasselnød

-Jojoba

-Kukui

-Macadamia nødder

-Oliven

-Peanut

-Pecan

-Hyben

-Sesam

-Shea smør

-Solsikke

Nedenfor er nævnte æteriske olier, er ikke tilrådeligt at bruge i aromaterapi, især hvis ikke overvåges af en professionel aromaterapi praktiserende læge.

-Ajowan

-Mandel, Bitter

-Arnica

-Birch, sød

-Boldo blad

-Kost, spansk

-Calamus

-Kamfer

-Deertongue

-Hvidløg

-Peberrod

-Jaborandi

-Melilotus

-Bynke

-Sennep

-Løg

-Pennyroyal

-Rue

-Sassafras

-Thuja

-Vintergrøn

-Wormseed

-Malurt

Aromaterapeuterne sætte i praksis arbejdet i aromaterapi i et spektrum af arbejdsmiljøer, herunder:

-privat praksis

-mobile besøger praksis

-naturlig sundhedsklinikker

-skønhed terapi klinikker

-sundhed klubber

-sygehusene

-hospicer og

-plejehjem.

Trods manglen på formelle forskning på aromaterapi ordinerer terapeuter og europæiske læger ofte visse aromatiske olier til en række klager herunder forkølelse og influenza, søvnløshed, bihulebetændelse, migræne, fordøjelsesproblemer og muskelsmerter. Det skal forstås selv aromatiske olier skal aldrig tages oralt og bør afprøves først for at bestemme graden af hudens følsomhed over for nogle olier.