Den amerikanske West blev grundlagt på drømme og pioneer ånd. “Go West ung mand!” var kampråb af tusindvis af mennesker på udkig efter eventyr og starte på en frisk. I gang, havde måde vest været gennemskåret af snesevis af spor og passager til at nå Pacific Coast. I gang, ville disse stier blive et middel til handel samt ferierejser og de transportmidler ville være så varieret som de mennesker, der brugte stier.

Samme ånd lever videre i dag i det vestlige USA. Mennesker, der sidder omkring lejrbål stadig har drømme og drevet til at se dem ske. En sådan gruppe af mennesker er grundlæggerne af Great Western Trail. GWT er ikke en rute for et moderne dag kvæg drev, store vestlige Trail er en ide i at gøre for en multi-purpose udendørs køretøj trail, der løber fra Canada til Mexico. Sporet vil ikke blot være til ATV og snavs cykler, målet er at gøre GWT tilgængelige for vandrere, ridning ryttere, skiløbere, snowmobilers og mange andre udendørs entusiaster.

At sammensætte et spor af denne størrelsesorden vil tage en masse arbejde og omtanke. Du kan forestille dig alle forholdsreglerne og planlægning, der skal være på plads for disse motoriserede og ikke-motoriseret stier til at arbejde sammen. Samlet vil “sporet” højst sandsynligt være en samling af stier kører parallelt med hinanden. Du kan ikke have en hest og en ATV, kører på samme sporet uden nogle indlysende sikkerhedsspørgsmål. Der er også nogle områder, at motoriserede køretøjer ikke vil få lov til at gå, men en hest eller en vandrer ønsker.

GWT startede tilbage i 1985 og indtil videre er der flere hundrede miles i Utah og Arizona. Ligesom den østlige og vestlige jernbaner i den gamle Vesten er målet at have både den nordlige og sydlige dele af trail mødes i midten, at udfylde en vej fra Canada til Mexico. Dele af ruten er allerede skabt og når hele sporet er færdig det vil dække alt 4,455 miles gennem Arizona, Utah, Idaho, Wyoming og Montana. Meget af denne rute er tilknyttet over nogle af de smukkeste landskaber i USA har at tilbyde. Landskabet i den amerikanske Vesten er smukke nok fra en bil eller bagsiden af en motorcykel, men ridning gennem miles af Arizonas ørken eller den fantastiske Utah klippeformationer på en ATV kan være ligefrem spektakulære.

Bygherrer af GWT håber at udnytte stier og veje allerede eksisterende langs ruten. Ved at gøre dette skærer det ned på enhver ny konstruktion, der skal gøres. Great Western Trail er også at gøre brug af en stor del af de offentlige arealer langs måde, især landet dybt i midten af Rocky Mountains i Colorado. Sporet vil også udnytte et par statsskovene Bitterroot og laks statsskovene og en del, der følger Continental Divide National Scenic Trail. Stadig vil andre dele af sporet vinden langs den vestlige del af Yellowstone National Park.

Til sidst når sporet er færdig, vil du være i stand til at tilbringe en uge eller så ridning sporet og har ATV trail ridning oplevelse for livet.