En enkeltmandsvirksomhed er virksomhed eller en person, der har besluttet ikke at bære sin virksomhed som en selvstændig juridisk enhed, såsom en corporation, partnerskab eller selskab med begrænset ansvar. Denne form for virksomhed er ikke en selvstændig enhed. Enhver tid en person regelmæssigt tilbyder tjenester for et gebyr, sælger ting på et loppemarked eller deltage i enhver erhvervsmæssig virksomhed hvis primære formål er at tjene penge, er at personen en enkeltmandsvirksomhed. Hvis de driver erhvervsmæssig virksomhed at gøre fortjeneste eller indtægter, kræver IRS, at du indsender et separat skema C “Overskud eller tab fra et Business” med din årlige individuelle selvangivelse. Skema C opsummerer dine indtægter og udgifter fra din enkeltmandsvirksomhed virksomhed.

Som solgte indehaver af en virksomhed, har du ubegrænset ansvar, hvilket betyder at hvis virksomheden ikke kan betale alt det passiver, kreditorerne som din virksomhed skylder penge kan komme efter din personlige formue. Mange deltidsansatte iværksættere kan ikke vide det, men det er en enorm finansiel risiko. Hvis de er sagsøgt eller ikke kan betale deres regninger, er de personligt ansvarlig for virksomhedens passiver.

En enkeltmandsvirksomhed har ingen andre ejere til at udarbejde regnskaber for, men indehaveren bør stadig forberede disse sætninger til at vide, hvordan hans virksomhed gør. Bankerne kræver normalt årsregnskab fra enkeltmandsvirksomheder, der gælder for lån. Et partnerskab skal vedligeholde en særskilt kapital eller ejerskab konto for hver partnere. Den samlede fortjeneste af virksomheden er afsat til disse kapitalposter, som fastsat i partnerskabsaftalen. Selv om enkeltmandsvirksomheder ikke har separat investeret kapital fra overført overskud, som selskaber gør, de stadig nødt til at holde disse to særskilte regnskaber for egenkapitals – ikke kun til at spore business, men til gavn for eventuelle fremtidige købere af den Business.